سعادت آباد، تقاطع بلوار دریا و پاکنژاد
نمایندگی 5001 ماموت، ساندویچ پانل و اتاق های ایزوله

فوم عایق ایکس پی اس

فوم عایق ایکس پی اس

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در عرصه دستیابی به محصولات جدید آلی در طبیعت، مواد مصنوعی متنوعی موسوم به مواد پلیمری از زنجیره هیدروکربن ها به بازار می‌آیند. این مواد با توجه به خواص فیزیکی و مکانیکی نسبتا خوبی که از خود نشان می‌دهند و مقاومت بالایی که در برابر مواد شیمیایی و خورنده به نمایش می‌گذارند، جای بسیار خوبی در مصارف صنعتی برای خود باز کرده‌اند. به طوری که موارد مصرف ساندویچ پانل ها به عنوان یک نوع مصالح سبک و عایق در صنعت ساختمان، روز به روز در حال گسترش است. یکی از مهمترین مشخصه‌های ساندویچ پانل، نوع و جنس فوم عایق آن می‌باشد. فوم، ترکیبی از مواد پلیمری است که متشکل از مواد پلی یول، ایزوسیانات و گاز حجم دهی است. پلی یول نوعی الکل می‌باشد که در واکنش پلی یول با ایزوسیانات ها و ترکیبات دیگر به عایق خاصی تبدیل می‌شود. از انواع فوم که در آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به پلی استایرن، پلی یورتان، پشم سنگ، XPS و … اشاره نمود.

فوم ایکس پی اس (Extruded Poly Styrene) در واقع همان فوم پلی استایرن حجیم است که با سطح و ارتفاع کمتر تولید می‌گردد. این فوم مانند پلی اورتان طی یک فرآیند گرمازا و به صورت تزریقی تولید می‌گردد و در نتیجه دارای پیوند مولکولی بسیار بالایی است. همچنین میزان فشردگی یا چگالی مولکول های فوم XPS، همانند پلی اورتان، به میزان 40 کیلوگرم بر متر مکعب می‌باشد. این امر موجب دانسیته و فشردگی بالای این فوم می‌گردد. 

به دلیل استفاده از چسب قوی پلی یورتان در مونتاژ این محصول، چسبندگی آن به لایه های ورق که طی یک فرایند گرمازا خشک می‌گردد، بسیار قوی و با استقامت می‌باشد. به طور خلاصه می‌شود گفت که فرآیند تولید عایق ایکس پی اس بر اساس تکنولوژی ذوب مواد، مخلوط کردن پیوسته و تزریق و فشرده سازی در دما و فشار بالا جهت تولید صفحات سخت این عایق صورت می‌پذیرد.
عایق حرارتی XPS یا پلی استایرن اکسترود شده، دارای بافت کاملا به هم فشرده و بدون حفره می‌باشند که کمک زیادی به مقاومت این فوم در برابر نفوذ رطوبت می‌کند. به دلیل اینکه در ساختار این عایق حرارتی حباب وجود ندارد، مقاومت فشاری بالایی را از خود نشان می دهد و جذب آب آنها نیز بسیار کم می‌باشد. همچنین نفوذ آب از طریق مویینگی در فوم XPS وجود ندارد. این فوم فشرده به راحتی با تیغ اره یا چاقو بریده می‌‌شود و به آسانی به وسیله چسب یا پیچ در جای خود تثبیت می‌شود. در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ایران مقایسه‌ای میان انواع عایق های حرارتی از نظر خواص مکانیکی صورت گرفته که در ادامه مشاهده می‌شود.

مقایسه انواع عایق های حرارتی

از کاربردهای این فوم می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

⦁ لایه میانی انواع ساندویچ پانل دیواری و سقفی
⦁ عایق دیواره های دو جداره
⦁ عایق و پوشش بیرونی و تیغه داخلی سازه ها
⦁ عایق کف و سقف طبقات انواع ساختمان‌ها
⦁ عایق سقف های شیب دار و مسطح سوله ها
⦁ ساختمان‌های صنعتی، کشاورزی، مسکونی، اداری، تجاری و نظامی
⦁ انواع سردخانه های ثابت و متحرک
⦁ کانتینرهای حمل و نقل
⦁ انواع کانکس ها با کاربری های متفاوت و …

فوم عایق ایکس پی اس

از مزایای ساندویچ پانل های سینرژی پلی استایرن اکسترود شده XPS می توان موارد زیر را نام برد:

⦁ عایق بسیار مقاوم در برابر جذب آب و نفوذ بخار آب
عایق بسیار مناسب در برابر حرارت و برودت با ضریب هدایت گرمایی بسیار پایین
⦁ عایق مناسب صوتی بدلیل فشردگی و پیوند بالای مولکولی
⦁ چگالی و فشردگی یکنواخت در تمام سطوح و نقاط
⦁ سهولت در حمل و نقل و اجرا
⦁ غیر قابل نفوذ در برابر رشد باکتری، قارچ، گیاه و موجودات ریز ذره بینی
⦁ عدم تولید گازهای سمی در صورت مواجهه با حریق
⦁ مقاوم در برابر حریق و آتش سوزی (خود خاموش شونده) و عدم توسعه و گسترش آتش در طول سازه
⦁ دارای استحکام بالا در برابر ضربه و فشار
⦁ دارای مقاومت فشاری بسیار بالا نسبت به سایر عایق ها حتی در صورت جذب رطوبت
⦁ مقاوم در برابر نفوذ مواد شیمیایی، خوردگی و زنگ زدگی
⦁ قابلیت شستشو
⦁ وزن سبک
⦁ قابل بازیافت
⦁ طول عمر بالا
⦁ مقرون به صرفه بودن نسبت به مصالح سنتی

همانطور که در بالا اشاره شد، فوم های ایکس پی اس، به دلیل قابلیت بازیافت و عدم استفاده از مواد مضر در تولید آن‌ها، در کشورهای اروپایی به فوم سبز هم شناخته می‌شود. دانیسته تولید این فوم ها، بسته به نظر مشتری می‌تواند 30، 35 و 40 کیلوگرم بر متر مکعب و طول آن از 2 متر تا 13 متر قابل تولید است. از دیگر ویژگی‌های این فوم این است که در دماهای پایین (پایین تر از منفی ده درجه) عملکرد عایقی بهتری نسبت به ساندویچ پانل های پلی اورتان و یا پلی استایرن دارند. همچنین جذب آب آنها از ساندویچ پانل های پلی استایرن و پلی اورتان نیز بیشتر می باشد. قیمت این فوم نسبت به پلی اورتان تزریقی کمتر است در حالی که از نظر کیفیتی تفاوتی ندارند و این خود یکی از بهترین مزایای آن می باشد. مشکل این فوم در پانل های سقفی می‌باشد که به دلیل شادولاین ذوزنقه ای، مخصوصا در قسمت موج پانل یا به اصطلاح کله قندی، به علت فشرده بودن این محصول نمی‌توان آن را به شکل موج برش داد تا در پستی و بلندی‌های موج ذوزنقه استفاده کرد. به همین خاطر از فوم پلی استایرن برای این منظور استفاده می‌کنند. ولی این مشکل در پانل های دیواری اصلا وجود ندارد.

پانل های دیواری
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.